Za dijake/študente
Page name

Prejeli smo bronasto priznanje za inovacijo Gospodarske zbornice Slovenije

Prejeli smo bronasto priznanje za inovacijo Gospodarske zbornice Slovenije

📢 Na e-Študentskem Servisu se s področjem mladih in trga dela oz. posredovanjem študentskega dela ukvarjamo že 29 let.

Kljub letom ostajamo zelo inovativni, kar dokazuje prejeto bronasto priznanje za inovacijo "Obvesti me" od Gospodarske zbornice Slovenije.


Mladim, pripadnikom generacije Z, je obveščenost o neizbranosti, pa čeprav se prijavljajo na začasno in občasno študentsko delo, izjemno pomembna. Na e-Študentskem Servisu smo zato v spletni poslovalnici za delodajalce razvili inovacijo za obveščanje izbranih/neizbranih kandidatov le z enim klikom. Do inovacije imajo dostop vsi delodajalci, ki na e-Študentskem Servisu oddajo oglas za delo.


Pomen obveščanja za generacijo Z

Pri študentskem delu zakonodaja izrecno ne zavezuje delodajalcev za obveščanje o neizbranosti. Kljub temu gre za pozitivno poslovno prakso tudi na področju študentskega dela, s katerega pa mladi nato vstopajo na trg rednih zaposlitev in si že skozi študentsko delo ustvarjajo mnenje o delodajalcih.

Mladi sporočajo, da se pri delodajalcu tudi kasneje ne bi prijavili na delovno mesto, v kolikor pri prijavi na študentsko delo niso prejeli odgovora. V raziskavi RippleMatch-a (The State of the Gen Z Job Search, 2023-2024) je za kar 74 % mladih Z-jevcev neobveščanje delodajalcev najbolj negativna izkušnja, za kar 60 % pa je izjemno negativen počasen odziv delodajalcev. Zato je tako za delodajalce kot za mlade pomembno, da se ta dobra praksa uveljavi v čim večjem obsegu. Pravočasni odgovori mladim omogočajo hitrejše iskanje ustreznega dela, saj je študentsko/dijaško delo najbolj fleksibilna oblika dela.


Ključne prednosti inovacije "Obvesti me"

  • Enostavnost uporabe: Delodajalci lahko z enim klikom obvestijo vse neizbrane kandidate.

  • Prihranek časa in stroškov: Manjša administrativna bremena in stroški povezani z obveščanjem.

  • Dvig ugleda delodajalcev: Pozitivno vpliva na dolgoročno kadrovanje in ugled med mladimi.

  • Trajnostna naravnanost: Zmanjšuje potrebo po tiskanju in uporabi poštnih storitev.


Kako deluje "Obvesti me"?

Rešitev je dostopna vsem delodajalcem v spletni poslovalnici, kjer lahko z enim klikom obvestijo izbrane ali neizbrane kandidate.

➡️ Delodajalci prejmejo v spletno poslovalnico e-Študentskega Servisa prijave mladih kandidatov na objavljeno prosto delovno mesto.

➡️ Ko izberejo želenega kandidata, lahko obvestijo neizbrane kandidate:

1) ko sami pregledajo in odgovorijo na prijave, da jim kandidat ne ustreza ali

2) ko odstranijo prosto delo s spletne strani.

V obeh primerih rešitev “Obvesti me” predlaga pošiljanje sporočil kandidatom, ki ne ustrezajo. Sistem že sam ponudi besedilo.

➡️ Delodajalci lahko na prijavi označijo "Ne ustreza" in odpre se pripravljen osnutek zavrnitve, ki ga lahko uredijo, dopolnijo in pošljejo dijaku/študentu.

➡️ Označijo lahko več dijakov/študentov in vsem naenkrat pošljejo sporočilo. S tem prihranijo čas in vse kandidate zelo enostavno obvestijo o izboru/neizboru.

➡️ Ker je mladim odgovor na prijavo izjemno pomemben, rešitev vključuje tudi opomnike za neodgovorjene prijave.

🔍 Naši člani lahko v svojem profilu spremljajo stanje prijav, vidijo, kam so poslali prijave, ali so prejeli odgovore delodajalcev in ali je izbor še v teku ali pa je že zaključen.

Inovacija "Obvesti me" je edinstvena rešitev, ki izboljšuje komunikacijo med delodajalci in mladimi ter ima trajnostne učinke na okolje.

👍 Prejeto priznanje potrjuje, da delamo v pravo smer, zato bomo na e-Študentskem Servisu še naprej razvijali napredne storitve, ki prispevajo k boljši uporabniški izkušnji in kakovosti storitev na trgu študentskega dela.

ekipa e-Študentskega Servisa

Obvestila

Image
21.01.2023

Minimalna urna postavka za študentsko delo

Od 3. februarja 2024

Preberi več
Image
03.07.2024

Nenavadna študentska dela in sanjski poklici mladih

Poletna izjava za medije

Preberi več