Prijava za podjetja
Page name

Pomembne informacije

Kompetence pokažejo, kaj dejansko nekdo lahko naredi in njegov odnos do dela.

Pomenijo sklop znanj, veščin, razvijanje sposobnosti, spretnosti in tudi osebnostnih lastnosti, vrednot, motivacije, samopodobe, čustev, vzorcev razmišljanja ipd.

Kažejo se v uspešno opravljenem delu glede na postavljene zahteve, v ravnanju na različnih delovnih in tudi življenjskih situacijah.

Delodajalci čedalje bolj upoštevajo izkušnje, pridobljene z delom v času študija.

Po naših podatkih večina delodajalcev meni, da je delo preko študentskega servisa v času šolanja koristna izkušnja za zaposlitev.

Mnogi študentje v zadnjih letnikih pred koncem študija opravljajo dela, povezana s smerjo študija.

V procesu selekcije delodajalci vse pogosteje iščejo dokaze, da ima nekdo razvite kompetence za uspešno opravljanje dela v okviru dosedanjih izkušenj. S tem dobijo potrditev in dokaz, da bo študent ali dijak lahko delovno nalogo opravil tako, kot se na delovnem mestu pričakuje.

Da. V primeru, da bi delodajalec želel preveriti verodostojnost zabeleženih izkušenj, lahko to kadarkoli preveri pri kadrovski službi na e-Študentskem Servisu - piše na mail: [email protected]

Kompetence se merijo in obravnavajo glede na specifično delovno nalogo, ki si jo opravljal/a na določenem delovnem mestu. Pomembno je, da se bo pri izbiri kompetenc predstavljaš sebe in tako izbereš pravilne kompetence, ki bodo tudi ključne za želeno zaposlitev.

Delo, ki je zabeleženo, je odvisno od tega, kakšno napotnico si naročil/a pred pričetkom dela. Če ti na napotnici piše, da si pri podjetju delal/a administrativna dela, se ti zabeležijo kompetence, ki so primerne administrativnim delom.

Če delaš trženje ti predlagamo, da naročiš novo napotnico, da se ti izpišejo kompetence, ki sodijo k trženju.

V evidenci študentskega dela lahko najdeš vse delovne izkušnje, ki so bile pridobljene s študentskim delom od junija 2019 naprej. V evidenci so zbrani podatki o študentskem delu in pridobljene kompetence, potrdilo lahko priložiš ob iskanju študentskega dela in prve zaposlitve. Skrbnik evidence je Študentska organizacija Slovenije, več informacij

Kako podaljšam status?

Piši nam na [email protected] ali pokliči na najbližjo poslovalnico.

Poslovalnice

Obvestila

Image
28.06.2022

Covidni dodatek tudi za dijake in študente

Za delo v tveganih razmerah

Preberi več
Image
20.06.2022

Poletni delovni čas

Poslovalnic Bežigrad in Kampus

Preberi več
Image
20.06.2022

Boš prvič opravljal/a počitniško delo?

Preberi, kaj vse moraš vedeti

Preberi več